sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Rukiinen kääretorttu


Ohjeen otin Savon Sanomista, jätin vain marjasoseen välistä pois. Tämä pohja rullautui harvinaisen nätisti ja makukin oli mukava, ei liian makea.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl tummaa sokeria (minulla oli tummaa muscovado ruokosokeria)
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (minulla oli tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maustettua rahkaa Irish Coffee
1 dl kermaa vaahdotettuna (mina vaahdotin koko 2 dl purkin)


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteen lämmössä noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. Vaahdota kerma ja lisää rahka siihen.


2 kommenttia:

  1. oii, onpa mielenkiitoinen rukiinen pohja! Pakko testata!

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvän kuuloinen kääretorttu! Täytyy pistää korvan taakse 👍😊

    VastaaPoista