Hae tästä blogista

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Syksyn kakku



Tästä tämä kaikki alkoi. Tämä on varsinaisesti ensimmäinen kakkuni, johon kokeilin:

- Omar-karkeista ja marsipaanista muotoiltuja ruusuja
- vihreän sokerimassan värjäämistä kaakaolla
- marsipaanien sekoitusta oranssin värin saamiseksi

-pursotusta Taikinataivaan ohjeen mukaan





POHJA


6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta

Paistetaan 160 °C - 165 ° C lämpötilassa uunin alatasolla 30 - 45 min. Tämä oli halkaisijaltaan 30 cm:n vuuassa.

TÄYTE


1 prk Flora Vispiä
200 g vaniljan makuista maitorahkaa
0,5 dl tomusokeria
4-5-dl mustaherukoita, jotka soseutettuna ovat n. 2 dl
½ dl mustaherukkamehua
½ dl vettä
4 liivatetta


Tästä tuli aika löysää. Mehun määrää kannattaa vähentää. Kakussa oli kaksi täyteväliä ja kostutus vadelmalimpparilla.


KUORRUTUS


2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
nokare voita

Kerma kiehautetaan, johon suklaa sulatetaan ja notkistetaan voilla.
Tämä oli liian löysää, vaikka annoin sen jäähtyä melkein puoli tuntia.


PURSOTUS


2 prk Flora Vispiä
2/3 prk maitorahkaa
2 - 4 rkl tomusokeria