Hae tästä blogista

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Lakritsi-raparperihyydykekakku

Oli ihan pakko kokeilla Suklaamuruja-blogissa ollutta ideaa lakritsakastikkeen käytöstä.

Pohja

150 g Pirkan kaurakeksejä
50 g sulatettua marg.


Täyte

2½ dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 rkl Lime Curdia
n. 2dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
vajaa 2 dl raparperihilloa
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana
5½ liivatetta



Päällys

1 tuubi Pirkan lakritsikastiketta
3 liivatetta
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana


Raparperihillo, jota käytetty kakussa

(alkuperäinen ohje Nettitelkusta)

2 dl vettä
3 litran kattila täynnä pilkottuja raparpereja
2 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
2-3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria

Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 min ja sekoita kunnes raparperit ovat muussautuneet.

3 kommenttia:

  1. Herkuliselta kuullostaa ja näyttää!
    Tuota lakritsikastiketta pitääkin testata!

    VastaaPoista
  2. Yllättävä yhdistelmä !
    Edellisen postauksen kakku, ehkä vie kuitenkin voiton mieltymyksissä ;-D

    Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  3. Tykkään ihan hirveästi mustasta lakritsista, mutta en kauheasti jäätelöistä yms. joissa makuna lakritsi.. Kai pitäis tätäkin kuorrutetta kokeilla, jos sattuis pääsemään niistä ennakkoluuloista, kun näyttää ihan hyvältä ja kauniilta tämä :)

    VastaaPoista