Hae tästä blogista

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mansikkamoussekakku


Pitihän minunkin kokeilla tätä suosittua "ruusutyyliä" pursotuksissa. Itse pidän tyylistä tosi paljon. Ennenkaikkea näin saa koristelun tehtyä nopeasti.

Pohjana on neljän munan pohja. Täytevälejä on kaksi. Kostutus 1½ dl Spriteä. Ruusujen pursotuksessa käytin Flora Vispiä (muistaakseni vatkasin kaksi purkkia, mutta kaikki ei mennyt). Maustoin Flora Vispin tomusokerilla. Otin osan vaahdosta erilleen ja värjäsin apteekista ostetulla jauhemaiselle elintarvikevärillä. Pursotinpussiin vedin toisella pienellä pursottimella vanan sauman suuntaisesti ja muuten täytin pussin normivaahdolla.

Mansikkamousse (alkuperäinen ohje Open Cáfen blogista).

6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa
1½ dl sokeria
2 dl mansikkasosetta, jonka tein soseuttamalla pakastemansikoita

Mansikoista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 2 rkl)

Mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä ennen täyttöä.
Kokosin kakut irtopohjavuokien reunuksiin reunakalvojen avulla.

3 kommenttia: