Hae tästä blogista

tiistai 1. tammikuuta 2013

Pitsan pohja

 

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2013!

Meillä on tapana tehdä pitsaa uudenvuoden aikoihin. Kirjoittelen tähän pitsan pohjan ohjeen, joka on valikoitunut mielestäni parhaaksi. Annoksesta tulee kaksi uunipellistä vähän paksumpaa pitsaa, kuten tänä vuonna, tai neljä kohtalaisen isoa, ohuempaa, pyöreää pitsaa, joista näyte parin vuoden takaa.

4 dl vettä
1 paketti (50 g) hiivaa
vajaa 1 tl suolaa
noin 1 rkl oreganoa
1 dl öljyä
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oregano. Sekoittele jauhoja ja loppupuolella lisää parissa otteessa rasva. Alusta taikina. Levittele uunipellille ja anna kohota.

Kohonneen pohjan päälle levittelen joko ketsuppia tai tomaattimurskaa. Sen jälkeen laitan juustoraasteen, jolloin pohjasta tulee "kosteampi". Sitten muut täytteet ja mausteet ja lopuksi vielä hieman juustoraastetta pintaan. Paistoaika noin 10 - 15 minuuttia 225 asteen lämmössä. Nyt paistoin kiertoilmalla kymmenisen minuuttia 200 asteessa.

Toinen pitsa on kinkku-ananas-aurajuusto ja toisessa on jauhelihaa, pororouhetta, punasipulia, salaattijuustokuutioita, tomaattia, ananasta, oliiveja ja valkosipulia, vähän niinkuin eri lohkoilla syöjien mieltymysten mukaan.




4 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköistä... Tulee ihan vesi kielelle, pitäisikö sitä itsekkin pyöräyttää pitsaa pitkästä aikaa... :P

    VastaaPoista
  2. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

    VastaaPoista
  3. Niii iiin on hyvän näköistä, että on viikonloppuna kyllä pizzaa tehtävä.... Itse olen alkanut käyttää pohjan päällä ekana Saarioisten kiinalaista salaatinkastiketta tms korvaamaan ketshupin.

    VastaaPoista