Hae tästä blogista

torstai 7. helmikuuta 2013

Cokis-lakuleivokset


Ja tässä se lupaamani kolmas piimäinen ohje.

Tätä cokispiirakkaa on tehnyt mieli kokeilla jo pitkään. Ja nyt kun piimäpurkki oli käytössä, tilaisuutta piti hyödyntää. Otin piirakkapohjan ohjeen Juhlattaren blogista, mutta kuorrutteen tein Kinuskikissan ohjeella.

Taikina
250 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2,5 dl cokista
1,25 dl piimää
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
2 kananmunaa


Kuorrute:
13 Kick-patukkaa
2 dl kuohukermaa

Laita kattilaan voi, kaakaojauhe, cokis ja piimä. Kuumenna seos kiehuvaksi.
Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja kaneli.
Yhdistä rasva-nesteseos ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon kananmunat. Kaada taikina uunipellille. (Itse en levitellyt ihan reunoja myöten.)
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Voi olla, että pohja valmistuu jo parissakymmenessä minuutissa. Tarkkaile tilannetta.


Pilko patukat kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon ja jatka tämän jälkeen vielä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki. Puolita pohja. Kaada osa kuorrutteesta puolen piirakan päälle ja tasoita. Nosta toinen puoli kuorrutetun puoliskan päälle ja päällystä lopulla kuorrutteella.

Anna jäähtyä riittävän kauan ennen paloittelua. Paloittelin aika pieneksi paloiksi, jolloin leivoksia tuli parikymmentä. Mielestäni koko oli riittävä, koska leivokset ovat aika tuhtia tavaraa. Mukavan makuista vaihtelua!

Ja pakasteessa vain paranee!


1 kommentti: