Hae tästä blogista

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Gluteenittomat ja laktoosittomat äitienpäiväleivokset


Tämä gluteenittomien leivonnaisten kokeilu jatkuu. Tein pohjan säädettävään suorakulmion muotoiseen irtoreunukseen pienimpään mahdolliseen kokoon, minkä siitä sai. Olisi noin 25 cm x 25 cm? Ja osa taikinasta vielä lurahti reunojan alta.

Kakkupohja
150 g voita
150 g Brunbergin tummaa suklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
puoli maustemittaa suolaa

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa sekaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hiukan.

Vatkaa munat ja sokeri vain kevyesti. Lisää sekaan suklaaseos. Sekoita keskenään mantelijauhot ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 min tai 14 - 15 min. Pohja saa olla mutakakkumainen. Jäähdytä kakku kunnolla ennen moussen lisäämistä.


Mansikkamousse

7 liivatelehteä
1 prk vispikermaa
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 prk rahkaa
1½ dl sokeria
2 dl mansikkasosetta, jonka tein soseuttamalla pakastemansikoita

Mansikoista tulleeseen ja kiehautettuun nesteeseen liuotin liivatteet (n. 2 rkl)

Mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä.

Minun kärsivällisyyden raja näyttää olevan nämä kermaruusut. Ne eivät taivu millään malliini ja kerma on liian armoton työkaveri. Kokeilin pursotella terälehtiä sekä sisään, että ulospäin, mutta ei niin ei. Pursotin ruusut pienelle leivinpaperin palalle, jota voin sopivasti pyöritellä. Sitten vaan pakkaseen ja niinpä on helppo nostella ruusut (vai pitäisikö sanoa kukan malliset tuotokset) leivosten päälle.


 
Hyvää äitienpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti