Hae tästä blogista

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pekoni-jauhelihatyynyt


2 pss sipulikeittoaineksia
2 prk kermaviiliä
2 x 700 g naudanpaistijauhelihaa (nimenomaan naudan, jos possua mukana, halkeilee)
2 pkt pekonikuutioita
1 rasia Koskenlaskijan paprikasulatejuustoa (200 g)

Ruskista pekonit. Sekoita sipulikeittoainekset kermaviiliin. Viipaloi sulatejuusto noin 25 osaan.Vaivaa jauheliha huolella kermaviilin ja sipulikeittoainesten seokseen. Taputtele käsin puolet massasta leivinpaperin päälle koko uunipellille. Laita ruskistetut pekonit taikinan päälle. Ohenna sulatejuustoviipaleita kämmenissä. Kannattaa ohentaa enemmän kuin mitä kuva antaa ymmärtää. Vahingosta viisastuneena tein jatkossa niin. Silloin levyt tarttuvat toisiinsa kiinni paremmin. Lado sulatejuustoviipaleet pekonien päälle mahdollisimman kattavasti.


Taputtele lopputaikina samankokoiseksi levyksi toiselle leivinpaperille. Kumoa kanneksi ja poista päällimmäinen leivinpaperi. Tiivistä reunat ja painele kansi kiinni. Paista 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Jos levyt irtovat toisistaan, kannattaa niitä painella vielä leikkauksen jälkeenkin yhteen.

Tästä tulee noin 90 - 120 yllä olevan kokoista suupalaa koosta riippuen. Toki näistä voi tehdä isoja pihvejäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti