Hae tästä blogista

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kotitekoista jäätelöä


Monessa blogissa on ollut ohjeita jäätelöiden tekoon, joten arvelin itsekin kokeilla näitä herkkuja.

Perusohje:

2½ dl kuohukermaa
½ purkkia kondensoitua maitoa
1 dl joko Pirkan lakritsi- kinuski- tai suklaakastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja kastike. Voit halutessasi jättää kastiketta myös koristeluun.  Pane pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.

Olen ostanut yhden purkin kondensoitua maitoa ja 5 dl kuohukermaa ja tehnyt puolet aina toista merkkiä. Eka kokeilussa laitoin sekaan Piltti kuningatar -sosetta ja pari ruokalusikkaa vadelmahilloa, mutta tämä meni jotenkin "hileiseksi" pakasteessa. Muita suosittelen kokeilemaan. Meidän suosikki on ehdottomasti lakritsi. Itse sekoitin kastikkeen sekaan, jolloin väri tulee harmaaksi. Voisi kastikkeella tehdä raitojakin. Harmi, kun kondensoitu maito ei ole laktoositonta... Eikä näitä herkkuja nauttiessa kannata katsoa tuoteselosteiden kalorilaskelmia ;)

Lakritsijäätelö
 
Kinuskijäätelö
 
 
Suklaajäätelö
 

Ja kaksi viimeistä yhdessä


 

2 kommenttia:

  1. Kondensoitu maito on hyvä vaihtoehto jäätelön teossa! :)

    VastaaPoista
  2. Nam, ihanan näköisiä!
    Pitää varmaan kokeilla lasten kanssa. Aiemmin en oo ees yritäny.

    VastaaPoista