Hae tästä blogista

lauantai 16. elokuuta 2014

Punaherukkapiirakka (marjapiirakka)


Tämä on luotto-ohjeeni, jota olen käyttänyt vuosia ja vuosien varrella vähän hionut. Marjaksi piirakkaan sopii toki muukin kuin punaherukka, mutta mielestäni paras tulee nimenomaan punaherukasta. Ohjeen otin  talteen aikoinaan Savon Sanomista nimellä Santerin talkoopiirakka. Olen hieman muokannut sitä mieleisekseni.

4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
(nesteeksi voi laittaa jopa 2 dl hedelmämehua, pelkkää maitoa tai kermaa, mutta ohjeessa olevalla kerma - maito -asetelmalla tulee mielestäni paras)

Pinnalle
7 dl punaherukoita

Muruseos
150 g margariinia
1½ dl sokeria
3 dl Nalle kaura & ruis -hiutaleita (kauraryynitkin käyvät)
1 dl vehnäjauhoja

Tee muruseos nyppimällä seoksen aineet. Sekoita vispilällä munat ja sokeri. Ei tarvitse siis vatkata vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää pari kertaa vuorotellen jauhot, kerma ja öljy. Siis ensin kutakuinkin puolet ja toisella kierroksella loput. Ripottele pinnalle ensin marjat, ja sen jälkeen muruseos. Paista 200 asteen lämmössä noin 30 - 40 minuuttia. Itse paistelen aina sen minimin, milloin kypsältä näyttää ja tikkuun ei tartu. Ei mene aina puolta tuntiakaan.


1 kommentti:

  1. Kiitos linkkauksesta, tätä pitää kokeilla! herkullisen näköistä!

    VastaaPoista