Tein viikonloppuna näitä herkkudonitseja pari pellillistä Suklaapossun ohjeella. Nämä ovat todella hyviä. Ensimmäiset 12 kappaletta hävisivät sen siliän tien, joten tein sunnuntaiaamuna toisen pellillisen. Laitoin muutaman pakasteeseen vapuksi.
Ohjeessa oli piimää, mutta koska meillä piimä ei tee kauppaansa, laitoin tilalle maustamatonta jogurttia. Liekö johtunut siitä, että pinta ei saanut paistossa ruskehtavaa väriä, vai mikä lienee ollut syynä. Hyviä ja miellyttävän pehmeitä kuitenkin olivat.
Annoksesta tulee donitsipellinen (12 kpl).
Tässä ohje, millä minä tein:
½ dl öljyä (auringonkukkaöljyä)
1 1/4 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Kuorrutukseen:
reilu 50 g voita
½ - 1 dl sokeria
1 tl kanelia
Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita, mutta älä vaivaa.
Voitele donitsivuoka ja pursota taikina koloihin. Käytin pursotukseen aivan tavallista muovipussia, jonka kulmaa leikkasin hieman auki. Paista 200 asteen lämmössä noin 10 minuuttia. Dippaa donitsit heti kuumana sulatetussa voissa. Laita donitsit hetkeksi ritilän tai leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hetki. Pyöräytä kaneli-sokeri -seoksessa.
Nämä ovat todella hyviä donitseja! Minäkin olen tehnyt muutaman satsin vapun aikaan, ja kaikki ovat menneet lähes samoin tein :)
VastaaPoistaNam, varmasti herkullisia!
VastaaPoistaMäkin ostin donitsipellin ja oon ollut kyllä tosi tyytyväinen. Hyvä keksintö. ;)