sunnuntai 10. tammikuuta 2016
Appelsiini-suklaakakku
Tein eräälle työpaikalle tarjottavaksi tällaisen täytetyn kuivakakun. Ohjeen otin Titan Tupa -blogista. Alkuperäisessä ohjeessa oli sekä tummaa suklaata (100 g) että maitosuklaata (100 g), mutta kuittasin suklaat Brunbergin tummasuklaalevyllä (150 g).
Appelsiini-suklaakakku:
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
175 g voita
150 g tummaa suklaata sulatettuna
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja sulatettu suklaa. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa alustalle.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään, ja jaa se vaakasuorassa suunnassa kahtia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Sulata liivatelehdet 2 rkl:aan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kasaa kakku vuokaan ja anna hyytyä jääkapissa vähintään pari tuntia.
Tosi hyvä vaihtoehto täytekakullekin - mukavan appelsiinista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti