maanantai 8. helmikuuta 2016
Ystävänpäivän mokkapalat
Olen napannut tämän ohjeen muistaakseni Me-lehdestä vuosia sitten, mutta nyt tämä vasta realisoitui. Vadelman mausta pitäville hyvä vaihtoehto.
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaota (Fazer)
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g margariinia sulatettuna
Kuorrutus
1 dl vadelmamarmeladia
Minun versio Varsinainen ohje
4½ dl tomusokeria 1 pkt (500 g) tomusokeria
40 g margariinia sul. 50 g margariinia sulatettuna
reilu 1/4 dl vahvaa kahvia 3/4 dl vahvaa kahvia
Koristeluun pinkkejä nonparelleja. Voi käyttää myös pellavansiemeniä tai pikakahvijauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon sekaan. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikana leivinpaperilla vuorattuun noin 25 x 35 vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.Sivele kypsän, kuuman kakun pintaan vadelmamarmeladi. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä seos piirakan päälle. Itse tein kuorrutetta hintsun verran liian vähän, ei riittänyt ihan reunoille ja jostakin paikoista kuulsi läpi. Teen nämä tomusokerikuorrutteet aina vähän summamutikassa. Annoin jäähtyä ihan kunnolla ja leikkasin sopivan kokoisiksi paloiksi. Painoin sitten pienellä piparkakkumuotilla sydänkuvion ja täytin sisustan muotin paikalla ollessaan nonparelleilla. Kuorrutehan oli jo jähmettynyt, joten painasin vielä pikkulusikalla nonparellit paremmin kiinni.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kivan näköisiä ja muutenkin vois kokeilla tehä. Olen sun blogissa eka kertaa ja olisin liittynyt lukijaksi, mutta en tiennyt mistä. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.
VastaaPoista