Hae tästä blogista

lauantai 13. elokuuta 2016

Mango-lime -täytekakku


Kesätyöläisemme päätti pestinsä Postin palveluksessa, joten aihe sen mukainen.

Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

Paista n. 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla reilu 30  min. Kokeile kypsyys tikulla.


Jaoin kakun kolmeen osaan ja kostutukseen käytin noin 1 dl:n maitoa, johon sekoitin 1 tl:n vaniljasokeria.

Täyte:

Mangomarmeladipakettiin (Saarioinen 230 g) lisäsin tavallisella ruokalusikalla kaapaisun Lime Curd-purkista sekä tuoreesta limestä puristettua mehua sen verran, ettei tullut kuitenkaan liian löysäksi. Laitoin tätä täytettä molempiin väleihin sekä lisäksi kerma-vaniljarahkaa, johon lisäsin kaksi vedessä pehmitettyä liivatetta sekoitettuna yhteen ruokalusikkaan kiehuvaa vettä.

Kerma-rahka

2 dl vatkattua vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 liivatetta
1 rkl kiehuvaa vettä


Päällys:

4 dl vatkattua vispikermaa tomusokerilla terästettynä (olisi riittänyt vähempikin)

Koristeet ovat sokerimassaa ja marsipaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti