torstai 29. joulukuuta 2016
Pienet suolaiset pikkuleivät
Molemmat ohjeet ovat Kotilieden Leivontanumerosta 2015. Nämä sijoittuivat pikkuleipäkisassa sijoille 9 ja 10. Meidän makuraatimme puolestaan olisi kääntänyt sijoitukset toisinpäin.
Sinihomejuustopekaanipähkinätähdet (9. sija)
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl Emmental-juustoraastetta
1 dl sihomejuustomurua
½ dl kylmää vettä
n. 1 dl pekaanipähkinöitä.
Rouhi pekaanipähkinät pienemmäksi. Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot, leivinjauhe, vesi ja juustoraaste sekä sinihomejuustomuru keskenään. Lisää rouhitut pähkinät.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja käytä vaikka tähden mallista muottia. Paista 200 asteen lämmössä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Säilytä jääkaapissa ja tarjoile esim. päärynähillon kanssa.
Rakuunan (timjamin) makuiset juustokeksit (10. sija)
Alkuperäinen ohje oli timjamin makuiset juustokeksit, mutta kaapista ei löytynyt timjamia, joten rakuuna korvasi puutteen. Suluissa alkuperäiset aineet.
150 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl rakuunaa ( 1 - 2 tl timjamia)
½ dl omenamehua
150 g Emmental-juustorastetta (Cheddaria)
Voiteluun kananmunaa ja pinnalle siemeniä
Nypi huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rakuuna, omenamehu ja juustoraaste. Sekoita. Peitä taikina kelmulla ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Tämä taikina oli huomattvasta helpommin pöytään tarttuvaa kuin edellinen, joten käytä riittävästi jauhoja. Laita keksit leivinpaperin päälle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki, Voitele keksit ja ripota päälle siemeniä. Ohjeessa oli seesamin- tai unikonsiemeniä, mutta itse laitoin siemennäkkäripussin siemeniä.
Paista 200 asteen lämmössä noin 10 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä.
Myös nämä säilytin jääkaapissa.
Mukavia pikku naposteltavia vaikkapa vaalean gögin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti