Hae tästä blogista

maanantai 16. heinäkuuta 2018

Minttuinen kahvikakku


Kokeilin minttuista kakkua vaaleaan pohjaan Kotikokista löytyneellä reseptillä. Tosin kuivattua minttua en uskaltanut laittaa niin paljon kuin alkuperäisessä ohjeessa oli.


150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 tl kuivattua minttua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl omenaraastetta tai-hilloa  (laitoin yhden desin molempia)
75 g rouhittua suklaata


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Musersin kämmenessä minttua hienojakoisemmaksi ja sekoitin kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita kuivat aineet sekä suklaarouhe keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä omenaraasteen tai -hillon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista kakku uunin alatasolla 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.


Tuon kuorrutteen teen aina vähän summamutikassa ja näppituntumalla, mutta jotenkin näin:

noin vajaa 3 dl tomusokeria
2 rkl sulatettua voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
2 tl kaakaota

Sekoitan ensin muut ainekset keskenään ja lisään lopuksi kahvin, jotta näen, kuinka paljon sitä oikeastaan pitäisi laittaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti