Hae tästä blogista

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Suklaa-majoneesikakku



Halusin kokeilla tätä Tarun Taikakakut -blogista  löytynyttä ohjetta. Kakku ei ole kovinkaan imelää, aika jännän makuista. 


Suklaa-majoneesikakku (22 cm vuokaan)

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,6 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,8 dl hyvää majoneesia (ei kevytversioita)
1,8 dl vahvaa kahvia
(maun mukaan rommiaromia)


Kuorrutus:
100 g suklaata
125 g voita
130 g tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta (minulla oli vain vaniljasokeria)


Lisäksi:
suklaisia koristepalloja
suklaarouhetta


Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja ruokasooda. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon majoneesi ja kahvi, ja sekoita taikina tasaiseksi. Mausta taikina halutessasi rommiaromilla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 22 cm). Paista kakkua 175 asteessa n. 30 - 60 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Kokeile usein, sillä ei ole hyvä, että kakku paistuu liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljauute (vaniljasokeri) Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä pari kolme minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Pursota koristeet. Minulla jäi täytettä niin paljon, että tein toisenkin kakkupohjan, samalla sain tuhottua loput majoneesitkin. Tietenkin olisi voinut tehdä paksumman kerroksen kuorrutusta, mutta ohuempi tuntui itsestäni miellyttävämmältä.


1 kommentti:

  1. Tää majoneesi kakussa kuulostaa mun korvaan niin eksoottiselta, mutta kun miettii sen ainesosia, niin eipä siinä mitään outoa ole :D Näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista