Hae tästä blogista

sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Trooppinen juustokakku


Olen tehnyt tämän kakun jo aikaa, aikaa, aikaa sitten, ja välillä kadotin ohjeenkin. Nyt sen kuitenkin löysin ja laitan itselleni sen tänne muistiin. En ole varma, teinkö ohjeen mukaan, mutta sen muistan, että päällykseen laitoin enemmän liivatetta. Maku kakussa on todella miellyttävä. Ohje näyttää löytyvän Kakkuviikarin blogista
Pohja: 
200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä 
50 g voita 
ripaus suolaa 

Täyte: 
1,5 kpl limen mehu 
1 kpl sitruunan mehu 
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen) 
1 dl kidesokeria 
1 rkl mangososetta 
200 g Mascaponea 
125 g appelsiinituorejuustoa 
125 g sitruunatuorejuustoa 
6 dl vispikermaa 
0,5 dl tomusokeria 
8 kpl liivatetta 

Kiille: 
2 liivatetta 
0,5 kpl limen mehu 
0,5 kpl sitruunan mehu 
0,5 kpl appelsiinin mehu 
2 rkl sokeria 
2 rkl mangososetta 

Pohja: 
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi sekä suola. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Itse käytän lisäksi reunakalvoja.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. Ei kiehuvaksi, mutta sen verran, että liivate sulaa siihen. Lisää sitten liotetut (5-7 min) liivatteet kuumaan nesteeseen. Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa. Lisää vaahtoon kädenlämpöiseksi jäähtynyt mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada täyte vuokaan  mahdollisimman tasaisesti.  Laita kylmään jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.

Kiille: 
Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna sitten kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt noin 1,5 dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.) Liuota liivate seokseen ja anna jäähtyä hetki. Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle Kaada varovasti lusikan kautta ja jähmetä kylmässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti