Olen tehnyt tämän kakun jo aikaa, aikaa, aikaa sitten, ja välillä kadotin ohjeenkin. Nyt sen kuitenkin löysin ja laitan itselleni sen tänne muistiin. En ole varma, teinkö ohjeen mukaan, mutta sen muistan, että päällykseen laitoin enemmän liivatetta. Maku kakussa on todella miellyttävä. Ohje näyttää löytyvän Kakkuviikarin blogista.
Pohja:
200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50 g voita
ripaus suolaa
Täyte:
1,5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1 dl kidesokeria
1 rkl mangososetta
200 g Mascaponea
125 g appelsiinituorejuustoa
125 g sitruunatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
8 kpl liivatetta
Kiille:
2 liivatetta
0,5 kpl limen mehu
0,5 kpl sitruunan mehu
0,5 kpl appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta
Pohja:
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi sekä suola. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Itse käytän lisäksi reunakalvoja.
Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. Ei kiehuvaksi, mutta sen verran, että liivate sulaa siihen. Lisää sitten liotetut (5-7 min) liivatteet kuumaan nesteeseen. Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa. Lisää vaahtoon kädenlämpöiseksi jäähtynyt mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada täyte vuokaan mahdollisimman tasaisesti. Laita kylmään jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
Kiille:
Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna sitten kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt noin 1,5 dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.) Liuota liivate seokseen ja anna jäähtyä hetki. Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle Kaada varovasti lusikan kautta ja jähmetä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti