Nykyisin näkee kauniita liukuvärjättyjä kakkuja, joten pitihän minunkin kokeilla. Täytyy todeta, että vaatii vielä harjoittelua. 😏 Yksi vaaleanpunaisen sävy hävisi tummemman ja puhtaan kerman sävyn seasta kokonaan. Meillä ei oikein lämmetä kreemeille, joten yritin tehdä pelkällä kermavaahdolla ja taisinpa vatkata kermaan liikaa. Värinä käytin Dr.Oetkerin geeliväriä ja marengit tein Dr.Oetkerin valmiista marenkijauhepussista. Macaronsit ovat Pirkan macaronsseja. Välissä mansikkamoussea.
Pohja
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.
Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista riippuen. Itse paistoin noin 35 min.
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.
Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista riippuen. Itse paistoin noin 35 min.
Täyte
6 liivatelehteä
1 prk vatkattua vispikermaa
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1½ dl sokeria
2 dl mansikkasosetta, jonka tein soseuttamalla pakastemansikoita (valuta liika neste siivilän läpi ennen soseutusta)
Mansikoista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 1½ rkl)
Mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä ennen täyttöä.
Kokosin kakut irtopohjavuokaan reunakalvojen avulla.
1 prk vatkattua vispikermaa
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1½ dl sokeria
2 dl mansikkasosetta, jonka tein soseuttamalla pakastemansikoita (valuta liika neste siivilän läpi ennen soseutusta)
Mansikoista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 1½ rkl)
Mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä ennen täyttöä.
Kokosin kakut irtopohjavuokaan reunakalvojen avulla.
Hyvää äitienpäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti