Tein Valion ohjeella rahkapiirakkaa. Klementiinien sijaan käytin persikoita ja kardemumman jätin tietty pois, kuten meillä on tapana. Tämä saattoi olla hyväkin ratkaisu, koska nyt mantelin maku pääsi oikeuksiinsa. Oli hyvin nopeatekoista ja ennen kaikkea todella maukasta, etenkin jääkaappikylmänä.
POHJA250 g juoksevaa Oivariinia (laitoin 3 dl)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 ½ dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 prk (à 200 g) kermarahkaa (Valio)
2 prk (à 200 g ) maustettua rahkaa sitruuna
kuutioitua persikkaa oman maun mukaan
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperille uunipellille.
Sekoita rahkat ja levitä seos taikinalle.
Asettele persikan palat piiraalle rahkan pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes piirakka on kypsä.
Sekoita rahkat ja levitä seos taikinalle.
Asettele persikan palat piiraalle rahkan pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes piirakka on kypsä.
Oi että, rahkapiirakkaa! Yksi mun herkuista. Eikun kaupan kautta kotiin. Onkin kiva resepti, kun tulee mantelijauhoakin.
VastaaPoista