Hae tästä blogista

sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Omenasarvet

 


Tämä ohje on lähtenyt mukaani kotsan tunneilta ja hyvin on mukana kiertänyt nelisenkymmentä vuotta. 😊. Alkuperäinen ohje on tästä puolikas ja kotsassa tehtiin kuusi suurempaa sarvea. Itse teen tämän alla olevan annoksen ja saan 16 pienempää sarvea. Nämä kuuluvat kategoriaan pikaleivonnaiset, siis kannattaa nauttia tai pakastaa mahdollisimman pian, jotta eivät pääse kuivahtamaan.

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
100 g margariinia
1 muna
1 dl maitoa

Sisälle esim. paistonkestävää omenamarmeladia

Päälle: voitelu munalla ja raesokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan huoneenlämpöinen margariini. Sekoita muna ja maito nopeasti. Itse usein sekoitan nämä jo keskenään ennen taikinaan lisäämistä. Tee taikinasta kaksi palloa ja kauli ympyrän muotoisiksi. Jaa kumpikin ympyrä taikinapyörällä joko kuuteen tai kahdeksaan osaan. Laita leveämpään päähän nokare paistonkestävää omenamarmeladia ja rullaa sarveksi. Voitele sarvet ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti