Hae tästä blogista

perjantai 5. tammikuuta 2024

Puolukkaiset juustokiekot

 


Tämä ohje oli Savon Sanomissa tänä syksynä ja pitihän sitä heti kokeilla. Alkuperäinen ohje ei sisällä puolukoita, mutta koska synttärit olivat metsäteemalla, heitin sekaan puolukoita ja mukava lisä olikin.

Juustokiekot

4 dl vehnäjauhoja

2 dl Emmental-juustoraastetta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

50 g sulatettua margariinia

2 dl kermaviiliä


Täyte

juustoraastetta 

1 rasia ruohosipulituorejuustoa

(puolukoita)


Pinnalle juustoraastetta


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi ja sivele tuorejuusto pintaan. Tästä tulee aika paksu kerros. Jos mielestäsi on liikaa, voit vähentää. Päälle tosiaan nakkelin hieman puolukoita. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullat viipaleiksi. Riippuen viipaleiden paksuudesta noin 20 kiekkoa ainakin tulee. Paista kiekot 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti