Hae tästä blogista

tiistai 10. syyskuuta 2024

Omenapiirakka


Tämä Satu Koiviston ohjeella tehty omenapiirakka on vaan niin hyvää! Käytän 25 cm x 35 cm peltiä. Mantelijauhojen sijaan käytän mantelijauhetta ja jätän kardemumman pois. Alla ohje, jolla itse teen piirakan.

Pohja

200 g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta

Päälle
n. 10 kirpeää, mieluiten kotimaista omenaa (1 1/4 l lohkoja)
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.
Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja mantelijauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle. Minun peltini mitat ovat siis 25 cm x 35 cm.

Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti