Tämän kakun koostumus on suussa sulava ja pehmyt. Alkuperäinen ohje on Kyllä Kelepaa -blogista ja kannattaakin varmaan tehdä täysin sen ohjeen mukaan. Minulla ei ollut käytössä sitruunan kuorta ja korvasin sen Lemon Curd -tahnalla, mutta sitruunan maku jäi yllättävän miedoksi.
2 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl sitruunan raastettua kuorta (itse laitoin siis 3 rkl Lemon Curdia)
2 rkl sitruunanmehua (laitoin 3 rkl)
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, sitruunan raastettu kuori, vaniljasokeri ja jauhot keskenään. Sekoita kerma ja voisula keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja kerma-voiseosta. Lisää sekaan myös sitruunan mehu ja sekoita taikina tasaiseksi . Paista kakkua 175 asteessa alatasolla noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti