Hae tästä blogista

perjantai 18. heinäkuuta 2025

Ei kahta ilman kolmatta - valmistujaiskakku n:o 3 lääkärille


Vielä yksi valmistujaiskakku. 😀 Tällä kertaa perus vadelmamoussekakku, mutta halusin kokeilla päälle kinuskikreemiä normaalin kermapäällyksen sijasta. Päällystä en saanut sileäksi, joten hurautin haarukalla aaltoja. 😊 Päällykseen meni yksi purkki kinuskikreemiä.

Pohja:

5 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 1/4  dl perunajauhoja
1 2/3 eli noin 1,7 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.

Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista ja kakun koosta riippuen.

Kakku jaetaan kahteen täyteväliin.

Kostutus mandariini-ananasjuomalla, noin 1 3/4 dl.

Täyte kahteen väliin:

Vadelmamousse

5 liivatelehteä
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Vadelmista tulleeseen kiehautettuun nesteeseen (n. 2 rkl) liuotin kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttia levännet liivatteet.

Kokosin kakut irtopohjavuuan reunukseen reunakalvon avulla.

Reunapursotuksiin meni  4 dl vispikermaa.  Makeutuksena käytin tomusokeria näppituntumalla. Yllätyin kerman menekistä. Olin ajatellut pursottaa vielä päälle, mutta eipä kermaa siihen liiennyt...

Koristeena oli sama sokerimassasta tehty, mikä oli kahvijuustokakussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti