Vielä yksi valmistujaiskakku. 😀 Tällä kertaa perus vadelmamoussekakku, mutta halusin kokeilla päälle kinuskikreemiä normaalin kermapäällyksen sijasta. Päällystä en saanut sileäksi, joten hurautin haarukalla aaltoja. 😊 Päällykseen meni yksi purkki kinuskikreemiä.
Pohja:
5 munaa2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 2/3 eli noin 1,7 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.
Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista ja kakun koosta riippuen.
Kakku jaetaan kahteen täyteväliin.
Kostutus mandariini-ananasjuomalla, noin 1 3/4 dl.
Täyte kahteen väliin:
Vadelmamousse
5 liivatelehteä
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Vadelmista tulleeseen kiehautettuun nesteeseen (n. 2 rkl) liuotin kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttia levännet liivatteet.
Täyte kahteen väliin:
Vadelmamousse
5 liivatelehteä
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Vadelmista tulleeseen kiehautettuun nesteeseen (n. 2 rkl) liuotin kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttia levännet liivatteet.
Kokosin kakut irtopohjavuuan reunukseen reunakalvon avulla.
Reunapursotuksiin meni 4 dl vispikermaa. Makeutuksena käytin tomusokeria näppituntumalla. Yllätyin kerman menekistä. Olin ajatellut pursottaa vielä päälle, mutta eipä kermaa siihen liiennyt...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti