lauantai 3. joulukuuta 2011
Kääretorttu
Kokeilin valmista suklaanmakuista kakkumoussea kääretortun väliin ja näkyipä tuota riittävän päällykseenkin. Vispasin moussen sekaan 2 dl vispikermaa ja laitoin muutaman tipan rommiaromia. Pohjana on tumma kääretorttupohja, sen päällä sipaisu aprikoosihilloa ennen moussekerrosta.
sunnuntai 13. marraskuuta 2011
Suklaakakku
Taas tuli vahvistus siitä, että en hallitse suklaakakkujen tekoa. Ajatuksenani oli tehdä appelsiinen suklaakakku Sitruunamarengin ohjeen mukaan, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti. Olen paistellut sokerikakkupohjia pelkällä reunavuoalla, mutta nytpä reunus fuskasikin ja taikinaa löytyi lopulta lieden tuulettimen ritilöistäkin. Lisäksi pinta kohosi ja tuli kovaksi kuin kengän pohjat. Poistin pinnan ja kaikesta huolimatta tein kakun loppuun, vaikka huvenneen taikinan takia en voinut leikata pohjaa kuin kahteen osaan.
Täytteen tein hieman erilailla, eli näillä aineksilla:
1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola - HYLA)
1 prk säilykemandariineja
muutama säilykeaprikoosi
1 dl Dronningholmin aprikoosimarmeladia
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Sipaisin pohjan päälle vielä aprikoosihilloa. Kannen kostutin appelsiinituoremehulla ja sipaisin päälle vielä aprikoosihilloa. Liekö sen takia päällyskin ruvennut "kukkimaan", koska yhtä möykkyiseltä se näyttää kuin pottusäkki, vaikka yritin poistaa aprikoosin palat hillosta. Pintaa yritin peittää tekemällä valkosuklaasta koristeita Kermaruusun ohjeen mukaan. Reunoilla on hasselpähkinärouhetta. Ja kuvastakin oli pakko leikata toinen puoli pois suurimman montun peittämiseksi...
Pitää kirjoitella sitten lisää, kun olemme kakkua maistaneet. Mutta kuitenkin:
Suklaista isänpäivää!
Nyt on kakku maisteltu. Pidin kovasti. Voisin tehdä toistekin, joten kirjoittelen hieman itselleni muistiin muutamia asioita. Pohjaan käytin taloussuklaata ja päälliseen Pandan tummaa suklaata + loput taloussuklaata. Mandariinilohkoja ja aprikooseja en soseuttanut sauvasekoittimella, vaan ihan haarukalla. Ehkä oli hyväkin, että oli vain yksi väli, sillä täytettä oli mukavan paksusti. Tuskinpa tällaista saa toista kertaa samanlaista, niin takkuista oli tekeminen. Ruokaa laittaessani poimin vielä viimeisen käryävän ja savuavan kakkupalan jäänteen uunista!
sunnuntai 30. lokakuuta 2011
Banaanipiirakka
keskiviikko 19. lokakuuta 2011
Kesäkurpitsakakku
Tein kakun Belle Baien mukaan muutamalla pienellä muutoksella. Tällä kertaa kokeilin paistaa pohjan lasivuoassa.
Kesäkurpitsakakku
100 g margariinia
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl maitoa
1 dl omenasosetta
250 g raastettua kurpitsaa
Kuorrutus oli aika tuhtia tomusokerikaakaokuorrutusta hieman rasvalla nuoskistettuna. Siirtäessäni kakkua koko kuorrutus repeili ja jouduin paikkaamaan sitä kertaalleen. Hyvin äkkiä kuitenkin kakku hävisi - itsekin pidin mausta. Olisinkohan ehkä kuitenkin laittanut himpun verran liikaa jauhettua pomeranssinkuorta.
sunnuntai 9. lokakuuta 2011
Tunnustus
Sain tällaisen iloisen yllätyksen Sumilta - kiitos! Tähän kuuluu kiittää ja sen jälkeen kertoa itsestään 8 asiaa ja jatkaa eteenpäin. Aluksi tuntui vaikealta keksiä, mutta kyllähän näitä alkoi löytymään. Ja jotakin jäi vielä kertomattakin...
1. Olen kaikin puolin syksyihminen: syksyllä syntynyt ja viihdyn syksyisessä värimaailmassa.
2. Nautin pyöräilystä, etenkin kesällä aurinkoisella säällä.
3. Ja talvella hiihdosta, perinteisestä sellaisesta. Talvella vaan aina paleltaa, ja olen muutenkin vilukissa. Kuulema rupean piipittämään, kun huushollissa lämpötila laskee alle 23 celsiusasteen.
4. Sanovat pikkutarkaksi, mikä nyt neitsyt-horoskooppimerkkiin sopiikin.
5. Siivoan paljon, mutta en pidä siitä.
6. Pölyjen pyyhkiminen menee, mutta lattiat, ikkunat, suursiivoukset... :(
7. Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut! Olen himo saunoja, mutta kuusikymppisissä löylyissä en jaksa olla. Kesällä meinasi homma valtautua, kun mittari kohotettiin useampana peräkkäisenä iltana sataan asteeseen, ja siihenkin alkoi tottua.
8. Mottoni lienee muotoutunut seuraavaksi: kaikki peliin, tai ei mitään. Tahtoo olla, että kun tartun asioihin, ajan sata lasissa, enkä helpolla luovuta. Joskus varmaan pääsisi vähemmälläkin...
Ja seuraaville haluaisin jatkaa eteenpäin
Kotiäidin askareet
Suklaamurusia
Kanelitytön kakkuparatiisi
Hyvää syksyn jatkoa ja kaunista ruskan aikaa!
sunnuntai 25. syyskuuta 2011
Tiramisu-päärynähyydykekakku
Tein hyydykekakun Tiramisu-rahkapurkin ohjeen mukaan muuten, paitsi banaanit muutin säilykepäärynöiksi. Vuokani halkaisija oli 24 cm, ja yksi paketti Wilhelmiina-keksejä oli mielestäni siihen liian vähän. Ajatuksenani oli harjoitella myös suklaaspritsauksia, mutta olan takaa kuuluvat huokaukset:" Joko kakkua saa ottaa?", jotenkin saivat luopumaan ajatuksesta...
sunnuntai 18. syyskuuta 2011
Tuttavuutta sokerimassan kanssa
tiistai 6. syyskuuta 2011
Punaherukkainen täytekakku
Pohjana on viiden munan pohja. Täytteenä on punaherukkahyydykekakussa olevaa moussea kaikissa kolmessa välissä. Lisäksi keskimmäisessä välissä on annos Kinuskikissan kinuskikastiketta vaahdotettuna, siis ilman kerma-tuorejuustovaahtoa ja liivatteita ym. Koristeet tein samalla, kun kiireessä pursottelin kermaa. Ei hassumman makuista, mutta meillä kuitenkin tykätään syödä puneherukkamousse mieluummin hyydykekakussa. Tulipahan tämäkin kokeiltua.
sunnuntai 28. elokuuta 2011
Mustaherukan ja kinuksin liitto hyydykekakussa
Bongasin jokin aika sitten Juhlattaren blogista hyydykekakun, jossa oli yhdistetty kinuskia ja mustaherukkaa. Oli ihan pakko kokeilla näin mustaherukka-aikaan. Alkuperäinen ohje löytyy Juhlattarelta, ja alla on muutamilla muutoksilla tehty minun versioni. Ehkä pohjaan olisi kannattanut käyttää voita, sillä margariini ei koveta niin paljon ja reunat murenivat leikattaessa. Ensi kerralla teen varmaankin vähemmällä keksimäärällä peruspohjan. Nimittäin meinaan tehdä toistekin - oli erittäin hyvää!
Käytin reunakalvoa, ja kakku irtosi ihan itsestään. Muutenkin olen tykästynyt reunakalvon käyttöön: on niin siisti ja kätevä.
n. 300 g Digestive-keksejä
75 g marg.
Täyte
5 dl mustaherukoita siivilän läpi soseutetuttuna
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
2 dl vispikermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
0,5 dl mustaherukkamehua
7 liivatelehteä
perjantai 26. elokuuta 2011
Pullataikinasta moneksi
Litran pullataikinasta tein erilaisia pullia. Itse pidän näistä, joissa taikinaa on noin 1/4 litran taikinasta ja täytteenä on
1 rasia (200 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa2 kypsää päärynää pieneksi pilkottuna
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Ja nämäkin maistuvat:
Noin 1/4 taikinasta tein pitkoja, joissa toisessa on omena-kanelimarmeladia ja toisessa tuoreita mansikoita vaniljakiisselin kera.
Vaniljakiisseli
2 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl marg.
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki keskenään. Kiehauta hämmentäen.
Ja lopusta taikinasta tein kierrepullia, joissa osassa loput vaniljakastikkeesta.