Hae tästä blogista

lauantai 3. joulukuuta 2011

Kääretorttu



Kokeilin valmista suklaanmakuista kakkumoussea kääretortun väliin ja näkyipä tuota riittävän päällykseenkin. Vispasin moussen sekaan 2 dl vispikermaa ja laitoin muutaman tipan rommiaromia. Pohjana on tumma kääretorttupohja, sen päällä sipaisu aprikoosihilloa ennen moussekerrosta.


sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Suklaakakku




Taas tuli vahvistus siitä, että en hallitse suklaakakkujen tekoa. Ajatuksenani oli tehdä appelsiinen suklaakakku Sitruunamarengin ohjeen mukaan, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti. Olen paistellut sokerikakkupohjia pelkällä reunavuoalla, mutta nytpä reunus fuskasikin ja taikinaa löytyi lopulta lieden tuulettimen ritilöistäkin. Lisäksi pinta kohosi ja tuli kovaksi kuin kengän pohjat. Poistin pinnan ja kaikesta huolimatta tein kakun loppuun, vaikka huvenneen taikinan takia en voinut leikata pohjaa kuin kahteen osaan.

Täytteen tein hieman erilailla, eli näillä aineksilla:



1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola - HYLA)
1 prk säilykemandariineja
muutama säilykeaprikoosi
1 dl Dronningholmin aprikoosimarmeladia
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Sipaisin pohjan päälle vielä aprikoosihilloa. Kannen kostutin appelsiinituoremehulla ja sipaisin päälle vielä aprikoosihilloa. Liekö sen takia päällyskin ruvennut "kukkimaan", koska yhtä möykkyiseltä se näyttää kuin pottusäkki, vaikka yritin poistaa aprikoosin palat hillosta. Pintaa yritin peittää tekemällä valkosuklaasta koristeita Kermaruusun ohjeen mukaan. Reunoilla on hasselpähkinärouhetta. Ja kuvastakin oli pakko leikata toinen puoli pois suurimman montun peittämiseksi...


Pitää kirjoitella sitten lisää, kun olemme kakkua maistaneet. Mutta kuitenkin:

Suklaista isänpäivää!


Nyt on kakku maisteltu. Pidin kovasti. Voisin tehdä toistekin, joten kirjoittelen hieman itselleni muistiin muutamia asioita. Pohjaan käytin taloussuklaata ja päälliseen Pandan tummaa suklaata + loput taloussuklaata. Mandariinilohkoja ja aprikooseja en soseuttanut sauvasekoittimella, vaan ihan haarukalla. Ehkä oli hyväkin, että oli vain yksi väli, sillä täytettä oli mukavan paksusti. Tuskinpa tällaista saa toista kertaa samanlaista, niin takkuista oli tekeminen. Ruokaa laittaessani poimin vielä viimeisen käryävän ja savuavan kakkupalan jäänteen uunista!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Banaanipiirakka


Tein piirakan pohjan Kermaruusun ohjeella, tosin vain kolmella banaanilla. Kuorrutuksen tein Mimmin ohjeella. Jos teen tätä uudelleen, kokeilen Mimmin mausteisempaa versiota.

2014: Huomasin, että linkit eivät enää toimi, mutta löysin Kermaruusun ohjeen. Todennäköisesti olen tehnyt tällä ohjeella:

300g voita / margariinia
4 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 banaania
1 dl vahvaa kahvia
Kuorrutus:
6 dl ruokotomusokeria
6 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi ja soseutetut banaanit. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 20-25min.
Siivilöi ruokotomusokeri ja liisä vaniljasokeri ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneet piirakan päälle. Ripottele pinnalle koristeita. 

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kesäkurpitsakakku



Tein kakun Belle Baien mukaan muutamalla pienellä muutoksella. Tällä kertaa kokeilin paistaa pohjan lasivuoassa.



Kesäkurpitsakakku

100 g margariinia
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl maitoa
1 dl omenasosetta
250 g raastettua kurpitsaa

Kuorrutus oli aika tuhtia tomusokerikaakaokuorrutusta hieman rasvalla nuoskistettuna. Siirtäessäni kakkua koko kuorrutus repeili ja jouduin paikkaamaan sitä kertaalleen. Hyvin äkkiä kuitenkin kakku hävisi - itsekin pidin mausta. Olisinkohan ehkä kuitenkin laittanut himpun verran liikaa jauhettua pomeranssinkuorta.




sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tunnustus


Sain tällaisen iloisen yllätyksen Sumilta - kiitos! Tähän kuuluu kiittää ja sen jälkeen kertoa itsestään 8 asiaa ja jatkaa eteenpäin. Aluksi tuntui vaikealta keksiä, mutta kyllähän näitä alkoi löytymään. Ja jotakin jäi vielä kertomattakin...

1. Olen kaikin puolin syksyihminen: syksyllä syntynyt ja viihdyn syksyisessä värimaailmassa.
2. Nautin pyöräilystä, etenkin kesällä aurinkoisella säällä.
3. Ja talvella hiihdosta, perinteisestä sellaisesta. Talvella vaan aina paleltaa, ja olen muutenkin vilukissa. Kuulema rupean piipittämään, kun huushollissa lämpötila laskee alle 23 celsiusasteen.
4. Sanovat pikkutarkaksi, mikä nyt neitsyt-horoskooppimerkkiin sopiikin.
5. Siivoan paljon, mutta en pidä siitä.
6. Pölyjen pyyhkiminen menee, mutta lattiat, ikkunat, suursiivoukset... :(
7. Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut! Olen himo saunoja, mutta kuusikymppisissä löylyissä en jaksa olla. Kesällä meinasi homma valtautua, kun mittari kohotettiin useampana peräkkäisenä iltana sataan asteeseen, ja siihenkin alkoi tottua.
8. Mottoni lienee muotoutunut seuraavaksi: kaikki peliin, tai ei mitään. Tahtoo olla, että kun tartun asioihin, ajan sata lasissa, enkä helpolla luovuta. Joskus varmaan pääsisi vähemmälläkin...

Ja seuraaville haluaisin jatkaa eteenpäin

Kotiäidin askareet

Suklaamurusia

Kanelitytön kakkuparatiisi

Hyvää syksyn jatkoa ja kaunista ruskan aikaa!

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Tiramisu-päärynähyydykekakku


Tein hyydykekakun Tiramisu-rahkapurkin ohjeen mukaan muuten, paitsi banaanit muutin säilykepäärynöiksi. Vuokani halkaisija oli 24 cm, ja yksi paketti Wilhelmiina-keksejä oli mielestäni siihen liian vähän. Ajatuksenani oli harjoitella myös suklaaspritsauksia, mutta olan takaa kuuluvat huokaukset:" Joko kakkua saa ottaa?", jotenkin saivat luopumaan ajatuksesta...

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tuttavuutta sokerimassan kanssa

Kaapista piti tuhota sokerimassapaketti ja valmis hyydykejauhe, etteivät menisi käyttöpäiviltään vanhoiksi. Vuorasin pienen kupin kääretortuilla ja kaadoin kermaan sekoitetun hyydykejauheen täytteeksi. Päälle sivelin vaniljarahkaa ennen sokerimassaa. Ei voi mitään, mutta meidän perheessä ei sokerimassa tee kauppaansa. Tämä oli ensimmäinen kokeilu, eikä taida toista tarvita tehdä...


tiistai 6. syyskuuta 2011

Punaherukkainen täytekakku


Pohjana on viiden munan pohja. Täytteenä on punaherukkahyydykekakussa olevaa moussea kaikissa kolmessa välissä. Lisäksi keskimmäisessä välissä on annos Kinuskikissan kinuskikastiketta vaahdotettuna, siis ilman kerma-tuorejuustovaahtoa ja liivatteita ym. Koristeet tein samalla, kun kiireessä pursottelin kermaa. Ei hassumman makuista, mutta meillä kuitenkin tykätään syödä puneherukkamousse mieluummin hyydykekakussa. Tulipahan tämäkin kokeiltua.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Mustaherukan ja kinuksin liitto hyydykekakussa



Bongasin jokin aika sitten Juhlattaren blogista hyydykekakun, jossa oli yhdistetty kinuskia ja mustaherukkaa. Oli ihan pakko kokeilla näin mustaherukka-aikaan. Alkuperäinen ohje löytyy Juhlattarelta, ja alla on muutamilla muutoksilla tehty minun versioni. Ehkä pohjaan olisi kannattanut käyttää voita, sillä margariini ei koveta niin paljon ja reunat murenivat leikattaessa. Ensi kerralla teen varmaankin vähemmällä keksimäärällä peruspohjan. Nimittäin meinaan tehdä toistekin - oli erittäin hyvää!



Käytin reunakalvoa, ja kakku irtosi ihan itsestään. Muutenkin olen tykästynyt reunakalvon käyttöön: on niin siisti ja kätevä.



n. 300 g Digestive-keksejä
75 g marg.

Täyte
5 dl mustaherukoita siivilän läpi soseutetuttuna
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
2 dl vispikermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta

0,5 dl mustaherukkamehua
7 liivatelehteä

perjantai 26. elokuuta 2011

Pullataikinasta moneksi



Litran pullataikinasta tein erilaisia pullia. Itse pidän näistä, joissa taikinaa on noin 1/4 litran taikinasta ja täytteenä on

1 rasia (200 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa
2 kypsää päärynää pieneksi pilkottuna
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Ja nämäkin maistuvat:




Noin 1/4 taikinasta tein pitkoja, joissa toisessa on omena-kanelimarmeladia ja toisessa tuoreita mansikoita vaniljakiisselin kera.

Vaniljakiisseli

2 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl marg.
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään. Kiehauta hämmentäen.


Ja lopusta taikinasta tein kierrepullia, joissa osassa loput vaniljakastikkeesta.