Hae tästä blogista

lauantai 13. helmikuuta 2010

Ystävänpäivän leivokset

Hyvää ystävänpäivää!

Hyvää ystävänpäivää!

Ajattelin tehdä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli tein itse asiassa leivoksiin seuraavan piirakkapohjan, jota voi nauttia ihan piirakkanakin :

1 muna

3 dl sokeria

3½ dl laktoositonta maitojuomaa

6 dl vehnäjauhoja

5 tl leivinjauhetta

100 g margariinia sulatettuna

2 tl vanilliinisokeria

Yhdistin kuivat aineet. Sulatin margariinin ja annoin hieman jäähtyä. Lisäsin margariiniin maidon ja munan. Sen jälkeen kuivat aineet. Paistoin 200 ° C:n lämmössä niin kauan, että pinnasta tuli vaalean ruskea (n. 15 min). Lämpöä voi tarvittaessa laskeakin 175 ° C:een, jos pinta alkaa tummentua liikaa. Joskus olen tehnyt niinkin, että ensin olen sekoittanut munan ja sokerin, sitten sulatetun rasvan ja maidon seoksen, ja viimeisenä kuivat aineet, mutta kiireissäni hurautin kaikki kuivat aineet sekaisin. En kyllä eroa lopputuloksessa huomannut.

Kuvan leivoksissa on välissä mustikkahilloa ja kermarahkaa. Kostutus on vaniljamaitoa. Koristesydämet ovat marsipaania.

Oikeastaan tämä on siis piirakkapohja. Itse sipaisen piirakkapalan päälle mieluiten appelsiinmarmeladia. Arkena kahvin kanssa oikein hyvä yhdistelmä, vaikka en muuten ole erityisemmin appelsiinimarmeladin ystävä.

4 kommenttia:

  1. Kauniita leivoksia ja kuulostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivoista kommenteista! Tuota pohjaa pitää kostuttaa aika paljon, koska se on itsessään aika "tuhti".

    VastaaPoista
  3. Onpa suloisia leivoksia! Todella kauniita =)

    VastaaPoista
  4. Kiitos rohkaisevista kommenteista, Teresa!

    VastaaPoista