Hae tästä blogista

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Synttärikakku



Pohja (alkuperäinen pohjan ohje Ruusumamman blogista)

Tämä on puolitettu ohje alkuperäisestä

2 munaa
1 dl sokeria
100 g margariinia
50 g tummaa suklaata
1, 25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita kuivat aineet. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua margariinia ja suklaata. Paista voidellussa korppujauhotetussa vuoassa 175 ° C lämmössä noin 45 - 50 min. Halkaise hyvin jäähtynyt pohja kolmeen osaan.


Kostutus

1½ - 2 dl maitokaakaota


Täyte
Vadelmahilloa, johon sekaan hieman vadelmia ja päälle pätkismoussea

Pätkismousse:
140 g pussi Pätkis mini bites
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora Vispiä

Vaahdota Flora Vispi. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekuntia. Yhdistä tuorejuustoon. Vatkaa Pätkis-tuorejuusto -seos Flora Vispin sekaan.

Kuorrute
100 g tummaa suklaata
1½ rkl öljyä

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja lisää öljy sekaan. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kaadat kakun päälle.

Pursotukset
Pätkismoussea

Tuhti suklaakakku tuli. Mielestäni vaatii nuo oikeat vadelmat keventämään makua. Ihan hyvää pieninä annoksina.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ja varmasti myös maistuva :). Kiitos arvontaan osallistumisesta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista Eeva-Liisa! Hyvin kakku maistui. Päivänsankari tilasi nimenomaan tuhdin suklaisen kakun, ja sitä tämä edusti vallan hyvin.
    Arvonnat ovat aina kivoja!

    VastaaPoista