Hae tästä blogista

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hurrrrrjan värinen Aila-tädin piimähyytelökakku



Alkuperäinen ohje on Pirkka-lehdestä.

200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua marg.

Täyte
6 liivatelehteä
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunan mehua

Päällys
2 prk mangososetta (Piltti)
1  prk  tyrniä ja omenaa -sosetta (Piltti)
sinistä elintarvikeväriä
3 liivatetta
1½ rkl appelsiinimehua

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos irtopohjavuokaan. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunan mehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.

Tarkoituksenani oli hakea vihreää sävyä kakun päälle, mutta taisi humpsahtaa hieman liikaa sinistä, jauhemaista, elintarvikeväriä soseiden joukkoon. Tosin laitoin vain kaksi kertaa lusikan kahvaosan päällä, mutta liikaa meni. Onneksi se ei makua haitannut. Aamupäivän testauksessa sain sen sijaan kivan hennon vihreän. Tuo päällys ei ehtinyt edes hyytyä, kun ensimmäset kyselivät, joko saa syödä...

Koristeena valkosuklaata, jogurttirusinoita, sokerissa pyöräytettyjä viinirypäleitä, sitruunaviipaleita, kiiviä ja sharonia.


Kokeilin laittaa pienen testipalan pakkaseen. Päällyksen rakenne kärsi pakastettaessa. Kannattanee pakastaa ilman päällystä.

2 kommenttia:

  1. Virkistävän erivärinen kakunpäällys, kivat koristelut!
    Mä oon tehnyt vähän samantapaisella ohjeella piimäkakkua, ja ylllätyin valtavasti kun se ei (onneks) maistunu piimältä. :)

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta, nimi hämää. Itse pidän kakusta tosi paljon, mutta piimää en pysty juomaan ollenkaan.

    VastaaPoista