Hae tästä blogista

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Daim-kakku


Tästä Daim-kakusta näyttää tulevan vakio tarjottava meidän perheen juhliin. Pitäisi varmaan jo kehitellä jotakin muutakin suklaaosastolle. Meillä vaan tykätään tästä tosi paljon, vaikka aika tuhtia tavaraa onkin. Ja mikä parasta, tämä on nopea tehdä.

Kakkupohja
150 g voita
150 g Brunbergin tummaa suklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
vajaa 2 dl vehnäjauhoja, noin 1,9 dl (minulla ehkä oli 1,8 dl)
puoli maustemittaa suolaa

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa sekaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hiukan.

Vatkaa munat ja sokeri vain kevyesti. Lisää sekaan suklaaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 min tai 14 - 15 min. Varo paistamasta liian kuivaksi. Jäähdytä kakku kunnolla, mielellään yön yli.

Daim-kermavaahto

2 dl vispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta, minulla oli tummaa
vajaa 1 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (à 56 g) Daim-suklaata

Vaahdota kerma. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri sihdin läpi. Murskaa Daim-patukat rouheeksi (voit tehdä murskan pakkauksen sisään) ja kääntele varovasti kermavaahtoon. Koristele halutessasi Daim-rouheella. Nyt jätin rouheen pinnasta pois ja laitoin kermavaahtoa ja viinirypäleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti