Hae tästä blogista

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kinuskinen mustaherukkatuorejuustokakku


Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua margariinia

Täyte
5 dl mustaherukoita siivilän läpi soseutetuttuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola laktoositon)
1 prk Creme Fraichea (Valion laktoositon, 200 g)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
2 dl vatkattua vispikermaa
330 g Vanilla laktoositonta kinuskikastiketta

2 rkl laimentamatonta mustaherukkamehua
7½ liivatelehteä

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche, marjasose, tomusokeri, vaniljasokeri ja kinuskikastike. Nostele vatkattu kerma varovasti seokseen. Kuumenna laimentamaton mustaherukkamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat ohuena nauhana täytteen sekaan.

Koristeet olen tehnyt sulatetuilla Candy Melts -napeilla Mansikkamäen malleilla. Tekstinkin kirjoitin etukäteen ja nostin sen vain paikoilleen. Lakkiaisten aikaan oli sen verran helle, että ensimmäinen koriste suli sormien alle, kun yritin nostaa paikoilleen, joten siirryttiinpä sitten toiminaan jääkaapin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti