Hae tästä blogista

lauantai 25. tammikuuta 2014

Salmiakkijuustokakku ja katastrofin ainekset


Olen jo pitkään kysäissyt aina ohi kulkiessani eri paikkakuntien apteekeista salmiakkimixeriä. Kun sitä ei mistään löytynyt hyllystä, pyysin tilaamaan sitä omaan apteekkimme. Siispä salmiakkijuustokakun tekoon pitkän jouluisen suklaaleivontakauden jälkeen.

Kaikki ei vaan mennyt niin kuin olin ajatellut. Tarkoituksenani oli tehdä samanlainen päällys kuin aiemmin tekemässäni lakritsi-raparperikakussa, mutta en tiedä, mikä meni pieleen. Päällyksellä ei ollut tarkoituskaan hyytyä, vaikka se ajan puolesta oli ollut riittävän kauan kylmässä ja tuntuikin kohtalaisen jähmeältä. Kun olin koristellu kakun ja irrotin reunukset, koko komeus alkoi valua pitkin tiskipöytää!!! Candy Meltsistä tehdyt isommat koristeet repäilivät ja hajosivat. Meinasin lyödä hanskat tiskiin, mutta sitten ajattelin, että valuttakoon päällystä tiskipöydälle niin paljon kuin haluaa ja teen sitten uusia koristeita. Kakku oli mielestäni maultaan tosi hyvä. Nuoriso tosin koki maun liian voimakkaaksi.

Jätän päällyksen ohjeen kirjoittamatta., koska lopputulos oli mikä oli sen jälkeen kun rupesin hieman säveltämään. Jos joku haluaa kokeilla, alkuperäinen päällyksen ohje löytyy tästä linkistä.

Niin, kakku sisältää kuva-arvoituksen. Sattuuko kukaan tietämään, mistä moinen VAISTO 243?


Pohja 22 cm vuokaan

180 g Digestive-keksejä murskattuna
70 g sulatettua margariinia
½ dl Pirkan lakritsikastiketta

Täyte
3 dl vispikermaa vispattuna
1 rasia Pirkan Mascorpane-juustoa
1 dl salmiakkimixeriä
4 liivatetta

Vatkaa kerma ja sekoita se juustoon. Otin noin 1½ rkl mixeriä erilleen, mutta loput sekoitin kerman ja juuston sekaan. Kiehautin mixerin, liuotin liivatteet siihen ja annoin jäähtyä. Joissakin ohjeissa on liivatteet liuotettu veteen. Kaadoin seoksen ohuena nauhana täytteen sekaan. Sen verran jäin miettimään, että tekikö mixeri päällykseen jotakin sopimatonta, koska kävi niinkuin kävi, joten jos haluat pelata varman päälle, liivatteiden lioutus veteen on turvallinen vaihtoehto. Tosiaan, täytteeseen ei tule yhtään sokeria.


1 kommentti:

  1. Arvoitukseen en osaa vastata... kakku kuulostaa hyvältä, salmiakista tykkään kovasti. Jännää, kun täytteeseen ei tule sokeria. Kokeiluun.

    VastaaPoista