Tänä vuonna tein perheemme joulukakuksi hyvin pienen pähkinäkakun. Eli ohje on puolitettu alkuperäisestä. Tämäkin ohje löytyi Kotilieden leivontanumerosta.
2 munaa
1,25 dl Siro-sokeria
ohjeessa oli n. 125 g hasselpähkinäjauhetta, mutta muistaakseni laitoin vain yhden pussin eli 70 g
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita pähkinäjauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia. Itse en paistunut tätä puolitettua annosta noin kauan.
Kakku on mukavan pehmeä ja vallan miellyttävän makuinenkin. Pakko oli maistella yksi palanen ennen pakkaseen laittamista :) Tarjolle pantaessa kannattaa sihdata päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti