Tämäkin ohje löytyy Kotilieden leivontanumerosta. En ole koskaan maistanut taatelikakkua, ja kotona on tehty selväksi, ettei tarvitse tehdäkään, joten valikoin "uhreiksi" työkaverit ja tein tämän itsenäisyyspäivän kahveille. No, ei hassumpi kakku, mutta en ole jäänyt kyllä oleellisesta paitsi, vaikka en ollut tehnytkään tuttavuutta taatelikakun kanssa...
3 dl kahvijuomaa
2 dl sokeria
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
100 g taloussuklaata
1 dl jäisiä karpaloita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteen lämmössä noin 45 - 60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti