Minulta "tilattiin" yhdeksi perheemme joululeivonnaiseksi porkkanapiirakkaa. Tein annoksesta tällaisen sydänkakun ja kymmenen muffinssia. Alkuperäinen ohje lienee pellilliseen.
3 munaa
2 dl sokeria
150 g margariinia tai voita sulattetuna
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa
Kuorrutus:
100 g pehmeää sulatejuustoa (tai tuorejuustoa)
1 prk maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sitten sekaan porkkanaraaste ja ananasmurska. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Notkista sulatejuusto. Lisää siihen rahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Suklaasilmät toivottaa oikein
Sydämellistä ja Rauhaisaa Joulun aikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti