Tässä helppo, nopea ja yllättävän kuohkea marjapiirakan ohje Raision sivuilta. Itse käytin marjoina mustikkaa ja vadelmaa, molempia pienet 3 dl pakastusrasiat. Muutamia muutoksia tein ohjeeseen. Lisäsin päälle myös vaniljarahkakerroksen.
Pohja
1,5 dl | sokeria |
2 | munaa |
0,5 dl | auringonkukkaöljyä |
0,25 tl | suolaa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | hedelmämehua |
Pinnalle:
2-3 dl | mustikoita ja vadelmia vaniljarahkaa yksi purkki |
Ohje:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää öljy, jauhot, joihin suola, leivinjauhe ja vanilliinisokeri on sekoitettu sekä mehu. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm) ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kaada marjat päälle. Notkista vaniljarahka ja levittele pinnalle.
- Paista uuniin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Ihanan näköistä!
VastaaPoistaSamoin tuo edellisen postauksen kinderpiirakka.
Meillä löytyi viime syksynä tosi huonosti mustikoita pakastimeen, niitä ei vaan löytynyt.
Nyt näkyy mustikka kukkivan hurjasti, toivottavasti ei taas halla vie!