Hae tästä blogista

torstai 18. kesäkuuta 2015

"Monitoimikakku" juhannukseksi


Nyt yhdistän monta asiaa kerralla: kahvikakun, täytekakun, juustokakun, marjapiirakan ja uuden vuokani kokeilun.Olen mutustellut mielessäni tämän tyyppistä ohjetta jo pitemmäm aikaa, mutta nyt juhannukseksi tämä on kiva toteuttaa juuri tällaiseen umpinaiseen vuokaan. Veikkaisin, että alkuperäinen ohje on SEURA-lehdestä.

Kakkutaikina:
125 g voita (tai margariinia)
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa (maitokin käy)
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Juustoseos:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 - 3 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)
(marjahilloja)


Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita taikinaan kerma ja vehnäjauho-leivinjauhoseos.

Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeria ja muna.

Laita taikinaa pohjan peitoksi. Levitä päälle tuorejuustoseosta. Ripottele vadelmia.


Itse heitin tässä vaiheessa sekaan muutaman lusikan kärjellisen myös vadelmahilloa. Tämän päälle taas taikinakerros. Kannattaa laittaa aika ohut, jotta taikanaa jää vielä pinnallekin. Taikinan päälle taas tuorejuustoseosta. Seuraavaksi laitoin puolestaan mustikoita ja hieman mustikkahilloa. Ja lopuksi vielä taikinakerros.

Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty tavalliseen torvivuokaan ja oli vain yksi täytekerros. Paistoaika silloin oli 45 minuuttia 175 asteessa. Kun käytin tällaista harvinaisempaa suljettua vuokaa, paistoin 1 h 20 min. Jos olisi tuoreita mustikoita ja vadelmia saatavilla, kakun keskusta olisi kiva täyttää esimerkiksi kerma-rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla.




Vuoka toimi hyvin ja arvostelijani mukaan kakkukin oli maittavaa. Itselleni maistuvat aina marjapohjaiset herkut.


Toivottelen kaikille hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti