Kakkutaikina:
125 g voita (tai margariinia)
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa (maitokin käy)
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Juustoseos:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 - 3 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)
(marjahilloja)
Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita taikinaan kerma ja vehnäjauho-leivinjauhoseos.
Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeria ja muna.
Laita taikinaa pohjan peitoksi. Levitä päälle tuorejuustoseosta. Ripottele vadelmia.
Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty tavalliseen torvivuokaan ja oli vain yksi täytekerros. Paistoaika silloin oli 45 minuuttia 175 asteessa. Kun käytin tällaista harvinaisempaa suljettua vuokaa, paistoin 1 h 20 min. Jos olisi tuoreita mustikoita ja vadelmia saatavilla, kakun keskusta olisi kiva täyttää esimerkiksi kerma-rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla.
Vuoka toimi hyvin ja arvostelijani mukaan kakkukin oli maittavaa. Itselleni maistuvat aina marjapohjaiset herkut.
Toivottelen kaikille hyvää juhannusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti