Hae tästä blogista

torstai 25. kesäkuuta 2015

Olutpiirakka


Tässäpä nopea, helppo ja kaiken lisäksi hyvä ohje jauhelihapiirakkaan. Ohjeen löysin Reseptinä rakkaus -blogista,

Pohja:
2 kananmunaa
1 pullo olutta (minulla ykkösolutta)
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl mustapippuria
70 g tomaattipyrettä
200 g kermaviiliä
1 pussi (n.64g) sipulikeittoaineksia
n. 150g Emmental juustoraastetta (laitoin koko pussin 170 g)

Valmista pohjataikina rikkomalla ensin kananmunien rakenne vispilällä. Lisää sitten olut ja suola. Sekoita viimeisenä joukkoon vehnäjauhot. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Valmista täyte. Ruskista ensin jauheliha. Lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon mausteet ja sen jälkeen kaikki loput raaka-aineet, paitsi juustoraastetta. Sekoita. Lusikoi täyte pohja taikinan päälle suurehkoina "klöntteinä". Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiinotinen ohje! Ja mukavan yksinkertainen, nopea tehdä vaikka ihan yhtäkkiä. Otan talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ainakin oli maittavaa, sellaisena hieman haaleana parasta.

      Poista
  2. Mulla kans on samainen piiras kokeiltavien nipussa...pian aion tehdä. Kinuskikissalta olen ohjeen ottanut. Maistuiko sinusta olut yhtään tuossa kokonaisuudessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En suoranaisesti maistanut olutta, mutta jokin mukava vivahde oli. Jos en olisi tiennyt syöväni olutpiirakkaa, en olisi edes osannut etsiä makua. Mutta olen huomannut senkin, että iän myötä makuaisti on omasta mielestäni "taantunut" :)

      Poista