Tein Suklaapossun ohjeella Pätkis-jäätelöä helteiden toivossa...
Ohjeesta tuli pari Aino-jäätelön rasiallista jätskiä.
Aineet:
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
Lisäksi:
1 pss (140 g) Pätkispaloja + 100 g tummaa suklaata (50 %, minulla Brunberg) + 1 dl kuohukermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa kunnolla sekaisin. Pilko lähes kaikki Pätkikset ja tumma suklaa. Säästä kuitenkin osa Pätkiksistä ja suklaasta pinnalle. Kaada pilkottujen suklaiden joukkoon kerma. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes Pätkikset sulavat. Huolehdi, etteivät Pätkikset pääse palamaan. Kaada sulatettu, mutta ei kuuma, pätkis-suklaa -kermaseos vatkatun vispikerma-kond.maitoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada massa kahteen rasiaan. Murskaa loput Pätkikset ja suklaa pienemmäksi ja ripottele pinnalle. Laita vuoka pakkaseen jähmettymään vuoan korkeudesta riippuen noin 5 tunniksi. (Minun piti pitää kauemmin.) Jos pakastat jäätelön läpikylmäksi, eli vaikkapa yön yli, ota se nuoskistumaan ennen syömistä, niin se ehtii pehmenemään sopivasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti