maanantai 21. joulukuuta 2015
Banoffeekakku
Otin tämän ohjeen Kotilieden 2015 leivontanumerosta.
150 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl soodaa
1½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomernanssia
½ tl suolaa
2 kypsää banaania
1 prk laktoositonta banaanijogurttia (150 g)
KINUSKIUORRUTUS
Alkupeäinen ohje on ensin, sulkuun laitoin oman versioni
2 dl kuohukermaa ( 1 dl kuohukermaa)
1 dl sokeria ( 1 dl fariinisokeria)
1 dl ruokokidesiirappia (nokare voita)
2 rkl voita
Pinnalle pähkinöitä
Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit. Sekoita banaanit, sulatettu rasva ja jogurtti keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 1,8 litran rengasvuokaan. Itse käytin tällaista tasapohjaista vuokaa. Paista 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia. Jäähdytä.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeria. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.Pienennä lämpöä ja keittele kinuskia noin 10 - 15 minuuttia tai kunnes knuskipisara kylmään veteen pudotessa muotoutuu palloksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeen joukkoon voi.
Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun päälle. Koristele pähkinöillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti