Mitä tehdä jouluna ylijäänelle porkkanalaatikolle? Tässäpä hyvä vihje. Alkuperäinen ohje löytyy Hannan blogista.
5 dl maitoa
n. 4-5 dl porkkanalaatikkoa (meillä 4 dl)
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
8 dl hiivaleipäjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
Jos olet laittanut porkkanalaatikkoa pakkaseen, ota porkkanalaatikko edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin. Lämmitä maito ja porkkanalaatikko kädenlämpöisiksi, Murentele hiiva sekaan. Lisää suola ja jauhot sekä alustuksen loppuvaiheessa voi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi, anna kohota uudelleen ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia 225 asteessa. Peitä sämpylät leivinliinalla uunista oton jälkeen.
Tekemäni porkkanalaatikko sisältää riisipuuroa, ja arvuuttelin, miten riisit vaikuttavat rakenteeseen, mutta hyvin sekaan sekoittuivat, ei niitä sieltä erottanut. Hyviä sämpylöitä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti