Hae tästä blogista

lauantai 26. joulukuuta 2015

Sämpylät porkkanalaatikosta


Mitä tehdä jouluna ylijäänelle porkkanalaatikolle? Tässäpä hyvä vihje. Alkuperäinen ohje löytyy Hannan blogista.

5 dl maitoa 
n. 4-5 dl porkkanalaatikkoa (meillä 4 dl)
50 g hiivaa 
1 1/2 tl suolaa
8 dl hiivaleipäjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna

Jos olet laittanut porkkanalaatikkoa pakkaseen, ota porkkanalaatikko edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin. Lämmitä maito ja porkkanalaatikko kädenlämpöisiksi, Murentele hiiva sekaan. Lisää suola ja jauhot sekä alustuksen loppuvaiheessa voi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo  sämpylöiksi, anna kohota uudelleen ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia 225 asteessa. Peitä sämpylät leivinliinalla uunista oton jälkeen. 


Tekemäni porkkanalaatikko sisältää riisipuuroa, ja arvuuttelin, miten riisit vaikuttavat rakenteeseen, mutta hyvin sekaan sekoittuivat, ei niitä sieltä erottanut. Hyviä sämpylöitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti