Loppu kinkun voi hyödyntää esimerkiksi piirakkaan. Tässä eräänlainen versio:
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
120 g margariinia
1 ½ dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl vettä
½ tl
suolaa
Täyte:
muutama hillosipuli puolitettuna
½ punaista paprikaa
½ omenaa
2 raastettua porkkanaa
1 rkl pastakastiketta
200 g kuutioiksi paloiteltua kinkkua
150 g juustoraastetta
2 munaa
1 prk kermaviiliä
mustapippuria ( vajaa ½ tl)
Sekoita jauhot,leivinjauhe,suola ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon
pehmeä margariini. Lisää joukkoon vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele voideltuun
piirakkavuokaan.
Esipaista alimalla
tasolla 225 asteessa noin. 10 minuuttia.
Valmista täyte. Raasta porkkanat. Pilko paprika, hillosipulit ja omena. Sekoita kaikki täytteen
aineet keskenään ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Täytettä on aika runsaasti, mutta sain juuri sopimaan vuokaan. Paista piirakkaa
samoilla asteilla vielä 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti