Hae tästä blogista

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Piirakka kinkun rippeistä




Loppu kinkun voi hyödyntää esimerkiksi piirakkaan. Tässä eräänlainen versio:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
120 g margariinia
1 ½ dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl vettä
½ tl suolaa


Täyte:
muutama hillosipuli puolitettuna
½ punaista paprikaa
½ omenaa
2 raastettua porkkanaa
1 rkl pastakastiketta
200 g kuutioiksi paloiteltua kinkkua
150 g juustoraastetta
2 munaa
1 prk kermaviiliä
mustapippuria ( vajaa ½ tl)


Sekoita jauhot,leivinjauhe,suola ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää joukkoon vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista alimalla tasolla 225 asteessa noin. 10 minuuttia.

Valmista täyte. Raasta porkkanat. Pilko paprika, hillosipulit ja omena. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Täytettä on aika runsaasti, mutta sain juuri sopimaan vuokaan.  Paista piirakkaa samoilla asteilla vielä 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti