Olen jo useamminkin tehnyt bataattikeittoa tällä ohjeella, mutta laitan sen nyt tänne, ettei aina tarvitse etsiä ja muistella, mikä ohje se nyt olikaan. Itse käytän kookoskermaa, mutta varmaan tavallinenkin kerma sopisi. Keiton maku on hieman makeahko. Pidän myös inkivääristä, jonka määrää aina vaihtelen.
1 bataatti
1 sipuli
2 porkkanaa
2 perunaa
öljyä
pätkä inkivääriä (noin 1 - 2 cm)
1 rkl kasvisfondia
vettä
1 prk (2 dl) kookoskermaa
noin 3/4 tl suolaa
ripaus maustepippuria
1 sipuli
2 porkkanaa
2 perunaa
öljyä
pätkä inkivääriä (noin 1 - 2 cm)
1 rkl kasvisfondia
vettä
1 prk (2 dl) kookoskermaa
noin 3/4 tl suolaa
ripaus maustepippuria
Pese, kuori ja paloittele bataatti, porkkanat, inkivääri ja perunat sekä kuori ja lohko sipuli. Kuullota kaikkia kasviksia öljyssä paistinpannulla hetken aikaa kahdessa erässä.
Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät, lorauta sekaan noin ruokalusikallinen kasvisfondia.
Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kookoskerma, suola ja pippuri, Kiehauta hetki. Tästä tuli noin 2 litraa keittoa.
Tätä pitääkin kokeilla!
VastaaPoistaOon opetellu tykkäämään sosekeitoista ja muutama hyvä resepti onkin löytynyt.
Kiitos myös inkiväärivikistä!
Olin juuri flunssassa ja lisäilin vaan inkivääriä ja hunajaa kuumaan veteen tai mustaviinimarjamehuun. Tuo kuullostaa hyvältä. :)