Hae tästä blogista

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Appelsiinikakku


Koen aina ongelmaksi, mihin laittaa ylimääräinen appelsiinimarmeladi, kun sitä hieman on johonkin tarvinnut ja purkki on tullut ostettua. Nyt löytyi hyvä ohje. Ja kaiken lisäksi maku vielä paranee, kun antaa muutaman päivän tekeytyä.


2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl kermaa
100 g voita
1 ½ dl appelsiinimarmeladia
3 tl vanilliinisokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 ½ l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 40-50 min.


1 kommentti:

  1. Meillä on sama ongelma monesti :D Kiitos tästä vinkistä siis! :)

    VastaaPoista