Tein mokkakakun
Leena-muori leipoo -blogin ohjeella. Kakku jakaa itsenikin mielipiteet. Välillä tuntuu, että tämä on liian kuivaa ja kahvin kanssa maku jotenkin häviää, mutta ilman kostukkeita syötynä tämä tuntuu ihan mukavalta. Otapa tästä nyt selvää.
250 g voita
hieman vajaa 3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl pikakahvia hiennonnettuna (taisin hienontaa liikaa)
2 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa tai maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikahahvijauhetta hienommaksi esim. kaulimella pussissa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 - 60 minuuttia. Varmista kypsyys. Anna kakun olla vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Jäähdytä. Kuorrutin kahvilla värjätyllä tomusokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti