Tein kuppikakut tällä perinteisellä sitruunamuffinien ohjeella. Jätin Lemon Curdin pois, koska se ei ole laktoositonta. Maku on aika voimakas, mutta sopii minulle. Muffinit ovat hieman mutakakkumaisia, kosteita.
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori (mielellään luomu)
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Pese sitruuna, purista mehu ja raasta kuori. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuori ja lisää seokseen. Sekoita varovasti joukkoon maito ja sitruunan mehu. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskiosassa noin 15 - 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Ohjeesta tulee 12 - 15 kpl, riippuen tietty kuppikakkujen koosta.
Lakritsin ystävänä tein lakritsipiilon tähän tarkoitukseen olevalla "poralla".
Kuopan täytin laktoosittomalla lakritsikastikkeella.
Päällä on Valion maustettua rahkaa sitruuna-lakritsi sekoitettuna pieneen määrään kermavaahtoa. En mitannut tarkkaan, mutta olisiko kermavaahtoa ollut yksi desilitra.
Sitruuna ja laku on ehkä paras yhdistelmä ikinä. Nää olis just mun makuun nää kuppikakut, aivan ihana idea tuo lakritsipiilo tuolla ♥ Ja tuo sitruuna-lakurahka on yllättävän hyvää!
VastaaPoista