lauantai 24. maaliskuuta 2018
Viinerit torttutaikinalevyistä
Pakasteeseen oli jäänyt pari torttutaikinalevyä, jotka piti tuhota. Puolitin taikinalevyt. Keittelin vaniljakiisselin:
2 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl marg.
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Kiehauta hämmentäen.
Voitelin levyjen reunat kananmunalla. Levittelin kiisseliä aika reilusti ympyräksi keskelle. Sitten sekoitin luumumarmeladia ja konjakilla maustettua pihlajanmarjahyytelöä silmäksi keskelle. Lopuksi vielä hieman raesokeria reunoille. Kiisseliä olisi varmaan riittänyt vielä neljään muuhunkin viineriin, ja toki olisin tehnytkin, jos levyjä olisi vielä pakastimen sopukoista löytynyt. Sen verran positiivisesti viinerit yllättivät. Voisi vaikka pääsiäiseksi tehdä vaihtaen vain hillosilmän keväisemmäksi. Tai kenties persikkaviipaleiksi...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mullakin kummittelee torttutaikinalevyjä vielä pakkasessa :D Miten niitä aina jää joululta!? Tää voiskin olla kiva idea! ♥
VastaaPoistaKuullostaa herkulta! Pihlajanmarjahillo kuullostaa kivalta.
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä!