Tämä pohja yksi mureimmista ja parhaimmista käyttämistäni pohjista.
Pohja:
125 g margariinia
1 dl perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
lusikan kärjellinen suolaa
2 rkl kylmä vettä
Täyte:
noin 5 cm pätkä kesäkurpitsaa
1 porkkana karkeaksi raastettuna
1 tl valkosipulista yrttimaustetta
parsakaalia
kourallinen kirsikka- tai luumutomaatteja
1/3 rasiaa yrttituorejuustoa
2 munaa
1½ dl maitoa
2 dl Emmental-juustoraastetta
½ tl aromisuolaa
Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää vesi. Levitä piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteen lämpötilassa 10 minuuttia.
Keitin parsakaalit kypsiksi vähässä vedessä. Kypsensin kesäkurpitsapalat ja porkkanaraasteen öljyssä. Mukana oli myös yrttimauste. Levittelein esipaistetun pohjan päälle porkka-kesäkurpitsa -seoksen, sitten parsakaalit, pilkotut tomaatit ja lopuksi yrttijuustonokareet. Lopuksi kaadoin munamaidon, johon oli sekoittu juusto ja aromisuola. Jatkoin kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Täytteen voit tehdä toki muistakin kasviksista ja suolaa voi kukin lisätä oman makunsa mukaan. Tämä versio on aika vähäsuolainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti