Tässä todella helppo ja nopea piparijuustokakku. Ohjeen nappasin Makeaa-blogista, mutta ohjeesta poiketen vatkasin kerman ja laitoin sitä hieman vähemmän. Tässäpä mukaelmani ohjeesta.
Pohja
150 g pipareita
60 g sulatettua margariinia
Täyte
150 g pipareita
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vatkattuna
½ dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Koristelu
Vatkaa 1 dl vispikermaa
1 - 2 tl tomusokeria
Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan (22 cm) pohjalle. Käytä reunakalvoja. Sulata margariini. Murskaa piparit ja lisää murska sulaan margariiniin. Painele seos HYVIN irtopohjavuuan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Rouhi täytteeseen tulevat piparkakut karkeammaksi kuin mitä pohjaa varten teit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki aineet ja vatkaa sen verran, että aineet sekoittuvat. Kaada seos pohjan päälle. Painele pohjaa vasten, että tulee tiivis.
Koristele haluamallasi tavalla. Löysin Lidlistä mukavia pieniä suklaakoristeita, joita käytin koristelussa irtolaarista ostettujen lakritsipallojen ja kuorrutettujen mantelien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti