Hae tästä blogista

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Helpot ja nopeat sämpylät


Olen muutaman kerran tehnyt näitä tosi helppoja ja nopeita sämpylöitä. Eihän nämä mitään muotovalioita ole, mutta tuoreeltaan hyviä. Teen taikinan aina aamulla ja paistan illalla. Alkuperäisessä ohjeessa on siemensekoitusta, mutta jätin sen pois, koska kaapista ei sellaista löytynyt.

3  dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1 1/4 tl suolaa
4 dl kylmää vettä (Huom! Kuivahiiva todella sekoitetaan kylmään veteen. Kun sillä on riittävästi aikaa toimia, se herättää kylmänkin taikinan.)
1/2 dl öljyä


Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 6 - 8 tunniksi. Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle halutessasi siemeniä tai jauhoja. Paista 225-asteisessa uunissa sämpylöiden koosta riippuen 10–15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti